Sonntag, 16. Juni 2013

Lehmien saartamana

Tänään me kaksi hobittia hiippailimme Tanskan puolella sunnuntaikävelyllä ja ihmettelimme, että miksi "Sormusten herra" kuvattiin kaukana Uudessa-Seelannissa kun Tanskastakin löytyisi hyvät kulissit hobittilalle. Kunnes tuli mieleen että ainiin, jos sitä USA:sta käsin lähtee kuvausmatkalle niin eipä se oo niin nuukaa että lentääkö sitä Uuteen-Seelantiin vai Tanskaan.

Parit pyöryläovet ja Kontu olisi valmis.
Seuraamamme polku johti kivalle puiselle sillalle ja portille, joka ei ollut lukossa.


Tästä portista menimme ja kiipesimme pienelle kukkulalle, jonne saavuttuamme meitä odotti kysyvä ilme....


Tämä lehmä oli kavereineen paikalla laiduntamassa. Kukkulan päällä oli penkki, jolle istahdimme ihailemaan hobittimaisemia. Takaamme kuului kova rouskutus ja lehmät olivat ilmeisesti uteliaita uusista tulokkaista, koska ne tulivat hivutustaktiikalla ahmimaan ruohoa aina penkkiä lähempää.

Mieheni, joka hamassa nuoruudessaan oli ystävänsä vanhempien maatilalla kesätöissä, kuulema osasi lukea lehmien ruumiinkieltä ja oli sitä mieltä, että ympärillämme oli neljä ystävämielistä daamia. Lopulta nämä ystävämieliset ammut patittivat meidät täysin ja istuimme penkillä lehmien saartamana. Siinä vaiheessa kun mieheni silitti uteliainta lehmää ja alkoi juttelemaan heidän kanssaan, olin minä lehmänoviisina jo hypännyt pystyyn ja matkalla porttia päin joten en saanut kuvaa tuosta hienosta man-meets-cow kohtauksesta. Vaikka eläimet tosiaan vaikuttivat rauhallisilta en silti saanut mielestäni tunnetta, että ne varmasti aistisivat minun olevan heikoin linkki ja liittoutuisivat minua vastaan. Mutta hieno ja erikoinen kokemus, että kävelypolku saattaa johtaa penkille keskelle lehmäaitausta.

Hivutustaktiikka oli verrattavissa lapsuudesta tuttuun peili -leikkiin. Aina kun käännyt katsomaan takanasi laiduntavaa lehmää se pistelee mitäänaavistamattomana ruohoa poskeen mutta onkin puoli metriä lähempänä kuin viime vilkaisulla.



Turvallisen välimatkan päästä otin kuvan penkistä, jolla istuimme.


6 Kommentare:

  1. Parempi ottaa jalat alle kuin joutua pelastautumaan kuten 7 veljestä samasta tilanteesta aikoinaan. Miehesi on näköjään enempi teutoonien kuin jukolalaisten sukua: siitä vain taputtelee noita pelottavia olentoja.
    VE

    AntwortenLöschen
  2. Mutta nuohan oli lehmiä, Jukolan veljekset pelastautuivat sonnien tieltä! (Eikö niin?) Aika ovelia kyllä, kun hallitsivat tuon hivutustekniikan. Eikö pellolla tai siinä lähistöllä näkynyt muita ihmisiä? Penkki antaisi vähän kuin olettaa, että siellä joku joskus kävisikin. Vai istahtivatko lehmät itse lopulta märehtimään ruokaansa penkille?

    Sis

    AntwortenLöschen
  3. Mutta 7 veljeksen juoksusta on seurauksena mm. hieno yötä myöten juostava suunnistustapahtuma Jukolan viesti.Sitäkään ei olisi ilman tätä suurta fiktiivistä pako matkaa.

    Ava

    AntwortenLöschen
  4. Muistan erään pienen koululaisen, joka koulusta tullessaan pysähtyi matkallaan juttelemaan lehmille ja jopa syöttämään niille herkullista vihreää ruohoa sähköaidan lankojen välistä. Lehmän ystävällismieliset silmät lempeästi kiittivät pientä koululaista.
    Tosin erään kerran nuo samaiset ystävällismieliset lehmät olivat karanneet aitauksestaan läheiselle kirkon hautausmaalle rouskuttamaan siellä herkkuja. Monen miehen voimin niitä sieltä sitten ajettiin pois. Tilanteeeseen ei kuitenkaan saatu hätiin ketään ratsastajaa lassoineen - heitä kait kutsutaan lehmipojiksi elokuvissa.

    Dr. T

    AntwortenLöschen
  5. Kiitos Dr. T:lle tästä mieleenpalauttamisesta: pieni koululainen, jonka puoli kilometriä pitkä koulumatka venyi tuntien mittaiseksi mm lehmien tarkkailun takia!
    VE

    AntwortenLöschen
  6. Tälle Tanskan pyöräreissulle olisi voinut antaa otsikoksi myös "Pyörähdys Tanskassa" :)

    L

    AntwortenLöschen

Kiva kun kommentoit!