Sonntag, 12. Mai 2013

Kuinka unelma toteutetaan

Viime viikonlopun vietin Berliinissä, jonne minut oli kutsuttu erään unelman avajaisiin. Toimistotyössä työskennellyt ystäväni irtisanoi itsensä alkuvuodesta ja investoi sen sijaan aikansa ja säästönsä lahjatavaraliike-kirjakaupan perustamiseen. Hänen pitkäaikaisen unelmansa toteutus alkoi businessplanin kaavailulla, sopivan vuokratilan metsästyksellä ja valtavalla kasalla paperitöitä. Sopivan liiketilan löydyttyä seurasivat sähkötyöt, tavaroiden tilaus, huonekalujen ruuvaus, seinien ja katon maalaus, hinnoittelu. Ja niin kello kaksitoista toukokuun ensimmäisenä lauantaina Berliinissä avasi ovensa "Zweite Liebe".


Liikkeen ikkuna kadulta käsin kuvattuna. Sama logo löytyy myös paperipussien kyljestä, joihin ostokset voi pakata.

"Zweite Liebe" tarkoittaa ensirakkauden jälkeistä "toista" rakkautta. Nimensä putiikki sai sen liikeideaan liittyen, sillä Zweite Liebe myy vain ja ainoastaan kestävän kehityksen tuotteita joten kaikki liikkeen kauniit kortit, vihot ja kirjat on tehty kierrätetystä paperista.




Kivoja kortteja

Paperinkierrätys on monelle kuluttajalle tuttua, mutta oletko koskaan nähnyt esimerkiksi vanhojen poistokuumailmapallojen purjekankaasta tehtyä laukkua tai vanhoista skeittilaudoista leikattuja korvakoruja?


Skeittilautojen toinen tuleminen korvakoruina

Avajaisten jälkeen olimme ystäväni kanssa illallisella ja kerroin hänelle miten ihailen hänen rohkeuttaan perustaa oma yritys. Zweite Liebe on suloisin kauppa, jossa olen käynyt ja kaikille Berliinissä liikkuville shoppailijoille suosittelen ehdottomasti tätä liikettä.


Ensimmäiset asiakkaat

Tuotepaletista löytyy muuten myös suomalaisen Globe Hope -firman valmistamia laukkuja, lompakoita, koruja tai vaikka uunikintaita. Jo avajaisia ennen liikeideasta kuultuani näytin ystävälleni aikanaan Kummitukselta lahjaksi saatua Globe Hope -meikkipussiani. Ystäväni tykästyi firman tuotteisiin ja päätyi yhteistyöhön heidän kanssaan. Kaikissa Globe Hope:n valmistamissa tavaroissa ja tekstiileissä on muuten hauska etiketti, joka kertoo tuotteen näkökulmasta mikä se on ollut edellisessä elämässään, esimerkiksi "ennen kuin päädyin uuninkintaaksi olin Unkarin armeijan säkkikangas".



Kiva pussukka
 Kummitus, olisiko Globe Hope sinulle salmiakkipussin velkaa kun olet lahjasi kautta edistänyt heidän ulkomaankauppojaan? :)

7 Kommentare:

  1. Hyvä idea. Toivottavasti liike menestyy. Unelmat kannattaa toteuttaa, jos vaan on tarpeeksi rohkeutta. Ettei tarvitse koko ikäänsä katua, ettei edes yrittänyt.

    Ava

    AntwortenLöschen
  2. Heti kun vihdoin pääsen Berliiniin, käyn ehdottomasti katsomassa tätä unelmaa. Kerroit, että kyseessä on lahja- ja kirjakauppa. Minkälaisia kirjoja siellä myydään, ovatko nekin kierrätettyjä eli onko kyseessä divari?
    Olemme löytäneet omasta kaupungistamme uuden suuren ja siistin kirpputorin, jota kävimme L:n kanssa tänään tutkailemassa. Ihmettelimme sitä, kuinka paljon maailmassa on tavaraa.
    t. VE

    AntwortenLöschen
  3. Ihanan näköisiä juttuja! Odotan nyt postikorttia Berliinistä! :)

    Sis

    AntwortenLöschen

  4. Ollaanpas me oltu viemässä viisasta Suomea maailmalle. Toivoa siis on!
    Ihanalta näyttää Zweite Liebe, juuri sellaiselta, jonne haluaisi vaan ei saisi mennä... sellainen, joka voisi perustaa tosta noin vaan kirja-paperi-lankakaupan kunhan avaisi kaappien kätköt! Kummitus kun ostaa aina kaksi tai kolme kun kauniin löytää... yksi itselle, toinen toiselle ja kolmas pahan päivän varalle.
    Onko ystäväsi kaupassa verkkokauppaostomahdollisuus...
    kyselee ihan vaan varmuuden vuoksi Kummitus

    AntwortenLöschen
  5. Hatunnosto tuollaiselle rohkeudelle!! Toivon todellakin että se kannattaa, ja vaikka ei kannattaisikaan, niin ei ainakaan jää myöhemmin harmittamaan ettei kokeillut. Berliiniin olisi kyllä joskus tosi kiva päästä käymään. Varsinkin nyt, kun olisi yksi kohde kiikarissa! Täällä odotellaan myös toisen elämän kortteja. Ja niin, eräs pieni tyttö kyselee että koska hänen pakettinsa Saksasta oikein saapuu...

    L

    AntwortenLöschen
  6. Dr. Gutwillille ja kaikille hänen ystävilleen tiedoksi, että uusi blogi on avattu osoitteessa http://paavalinkukka.blogspot.fi/

    t. VE

    AntwortenLöschen
  7. Ava: Idea on minustakin tosi hyvä! Ystäväni kertoi, että ainakin ensimmäinen viikko on sujunut kaupan kannalta hyvin, asiakkaita on riittänyt.

    VE: Kirjat eivät ole käytettyjä, vaan siellä on kierrätyspaperista valmistettuja uusia kauniita vihkoja, päiväkirjoja, kalentereita yms.

    Sis: Vietin kaupassa kokonaisen päivän ja en silti saanut katseltua kyllikseni! Siellä oli siis niiiiiin ihania asioita ja yksityiskohtia!

    Kummitus: Myös kaikki kaupan kalusteet ovat kierrätyksenä valmistettu, mm. ystäväni itse ruuvasi käytettyjä puisia eurolavoja hyllyiksi ja maalasi ne. Kaupalla ei ole vielä verkko-olemassaoloa, mutta jos päädyt vielä joskus kaupunkilomalle Berliinin niin tuolta sitten tuliasia Suomeen :)

    L: Minäkin nostan tohtorinhattua! Paketti on matkalla, tulee toivottavasti perjantaina tai alkuviikosta.

    VE: Kiva blogi, luin jo postaukset! :)





    AntwortenLöschen

Kiva kun kommentoit!