Samstag, 21. Februar 2015

Haasteista

 
Minä pidän haasteista. Itsensä haastaminen on minulle sellainen elämän suola, jonka sirottelusta minä nautin. Haasteita ei tarvitse olla koko aikaa eivätkä ne saa olla liian kaukaa mukavuusalueen ulkopuolelta haettuja, ettei kutkuttavasta haasteesta tule ihan vain stressaavaa tää-on-mulle-liikaa elämystä. 
 

Haaste saattaa putkahtaa omista aivoituksista, kuten maratoninjuoksuitsehaasteeni, joka on toistaiseksi lopahtanut mutta ei ihan täysin kuihtunut kuitenkaan. Haaste saattaa myös tulla ulkokautta kuten esimerkiksi mieheni idea, että menisimme yhteiselle sukelluskurssille. Ensin ajattelin että ei missään tapauksessa. Vedenalainen elämä vaikutti minusta jo lapsena uidessa jotenkin puistattavalta, kun syvempää vettä katsoo ylhäältä niin se (ainakin Suomen rannoilla) oli aina tummaa ja vähän liian salaperäistä.
 
Joulukuussa toteutin yhden oman henk.koht. haasteeni kun ilmoittauduin päivän kestävälle improvisaatioteatterin kurssille Hampuriin. Tähän sisältyi myös yksi haasteensisäinen haastekin: Hampuriin tuntemattomaan osoitteeseen ajo yksin autolla. Löysin osoitteen ja pääsin paikalle hyvissä ajoin ja parkkipaikkakin löytyi mukavasti. Ennen kurssin alkamista aamuyhdeksältä ehdin vielä käydä kävelyllä ja onnitella itseäni, että pääsin ehjin nahoin suurkaupungin aamuruuhkassa ydinkeskustan osoitteeseen.
 
Improvisaatioteatterin kurssi oli aivan mahdottoman kiva elämys. Teimme paljon teatteriharjoituksia pareittain, saimme nauttia toistemme esityksistä ja nauraa vatsalihakset kipeiksi. Päivän aikana loimme jotain hienoa yhteistä ja päivän lopussa lähdin kokemusta rikkaampana kotimatkalle. 
 
Teatterin opettaja kertoi meille kurssilla improvisaation "No kyllä!" -periaatteesta. Tämä "au ja" ajatus tarkoittaa käytännössä sitä, että esittäessä tartutaan avoimin mielin siihen, mitä on tarjolla. Eli jos improvisaatiokaveri unohtaa, että olen jo aikaisemmin sanonut että olemme haaksirikkoisia autiolla saarella ja hän aikoo lähteä sketsissä vaikka kauppaan, niin en vastaa "etkö muista että olemme täällä autiolla saarella" vaan tartun tähän haasteeseen avoimin mielin ja voisin vastata "ota kuitenkin pelastusliivi mukaan, nämä haja-asutusten matkat ovat niin hirveän pitkiä".   
 
Au ja jäi minun mieleeni hienona ajatuksena ja loppujen lopuksi sanoin näin myös sukelluskurssille. Ja mitä kaikkea kivaa olisin muuten jäänyt paitsi!
 
Nettihaasteita olen myös nähnyt useita ja nyt sain bloggaajakaveri Karkkikselta niin kivan haasteen, että siihen tartun mukaan! Kyse on nimittäin ilahduttamisen haasteesta.
 
 
- Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat (päätät itse määrän). Jos haluat, ylläolevaa kuvaa saa vapaasti käyttää postauksessa!¨
 
- Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivimmalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä!
 
- Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia. 
 
Minä haastan mukaan:
- Lauran (Olipa kerran kahvila)
- ja haastan takaisin myös Karkkiksen, että pääsen myös häntä ilahduttamaan :)
 
 
Iloista viikonloppua!
 
 
 

7 Kommentare:

  1. Kiitos, ensimmäinen blogihaaste Paavalinkukalle ja hauska! Paavalinkukka herääkin pian tavliunelta ja silloin on kiva ilahduttaa blogikavereita.
    Muuten luin juuri Alman blogin kommentista suosittelemasi vatsalihasliikevidosta ja tein harjoituksen tuossa lattialla ja siitä horjuen sitten ryömin tähän koneelle takaisin!
    Aikamoisia haasteita olet ottanut vastaan ennenkin! Saksankieliseen teatteriryhmään melkein ummikkona ja monia muita tulee mieleen.

    AntwortenLöschen
  2. Hyvä Paavalinkukka!! Myönnän että ensimmäisillä kerroilla en tehnyt ihan joka liikettä videolta, mutta kyllä ne lihakset ovat voimistuneet kun nyt onnistuu koko neljä minuuttia ihan mukavasti. Kiva että Paavalinkukan blogi herää talviunilta pian :) Teatteri on muuten yllättävän kansainvälinen taiteenlaji! Vaikka siinä puhe onkin usein pääosassa niin loppu olemus voi kompensoida aika paljon!

    AntwortenLöschen
  3. Oletko se oikeasti sinä tuossa sukelluskuvassa? Hyvä kuva!

    Ilahdutushaaste on hauska! Siinä saa ilahdutusta kaksin verroin, kun pääsee itse ilahduttamaan ja saa myös ilahdutusta muilta. Tuo improteatterin "au jaa"-periaate on mainio. Elämässä pitää osata tarvittaessa sanoa ei, mutta ehdottomasti on myös uskallettava sanoa kyllä!

    MB

    AntwortenLöschen
  4. Oikeastaan kammoan kaikenlaisia haasteita, koska minussa asuu voimakas nynnyosio. Sukellus olisi aika kauheaa, vaikka itse asiassa olen kohtuullisen hyvä uimaan. En nopea, mutta uiminen on aina ollut kivaa eikä yhtään varsinaisesti pelottavaa. Suurkaupunkiin ajaminen on myös aika haaste siitä huomatta että nuorena au pairina Englannissa ajelin sujuvasti "väärällä" puolella tietä.

    Ava

    AntwortenLöschen
  5. Hienosti ajateltu tuo "au ja". Heti kolahti. Miten muuten sukellusharrastus tuntui sopivan raameihin; haluttaisko jatkaa villeihin vesiin?
    Dr. Ödestuga

    AntwortenLöschen
  6. MB: Kyllä, se on Dr. Gutwill itse peräti puolentoista metrin syvyydessä ensimmäisissä sukellusharjoituksissa! Olen samaa mieltä, kyllää ja eitä tarvitaan molempia, mutta tuo "kylläisyyden" tarve jää ehkä helpommin huomaamatta.

    Ava: Minullakin on voimakas nynnyosio, komppaan sinua tässä! Haasteen on ehkä oltava vain tarpeeksi itsensä näköinen, että siihen haluaa tarttua. En voisi kyllä kuvittella lähteväni ajamaan "väärälle" puolelle tietä, siitä suuri hatunnosto!

    Dr. Ödestuga: Kyllä, kolahti on tässä yhteydessä juuri oikea sana! Jatkamme sukellusta nyt toistaiseksi sen kurssin tiimoilta, itse asiassa tänä iltana on juuri seuraava osa kurssia, joka on teoriaopetusta. Vähän ajokoulun tyyppistä on tämä sukellus"luvan" hankinta, on teoriaa ja käytännön harjoittelua, joka alkaa helpoista harjoituksista. Niistä olen nauttinut, mutta en kyllä vielä halua villeihin vesiin, uimahalli riittää toistaiseksi! Seuraava suuri etappi on keväämmällä sukellus ensimmäistä kertaa ulkoilmassa Itämereen!

    AntwortenLöschen
  7. Jee, hienoa että lähdit haasteeseen! Lähetän sinulle ilahdutukseni pian, muotoilen sitä mielessäni vielä hetken.

    Minäkin pidän itseni haastamisesta. Teen sitä kausittain. Kolme vuotta sitten opettelin uimaan kunnolla (siis paremmalla tekniikalla, pinnalla kyllä pysyin) ja sitten olen ollut sekä espanjan että italian (suullisilla) kursseilla, jotka muutaman vuoden taukojen jälkeen tuntuivat kyllä varsinaiselta haasteelta! Onneksi molemmilla kursseilla oli mahtavat opettajat, joista toisen tunnetkin.

    AntwortenLöschen

Kiva kun kommentoit!