Sonntag, 15. September 2013

Vuoroveden tuomaa

Uuden työviikon alkuun muutama kuva rannalta ajatuksia siivittämään. Lomalla Tanskassa minusta oli hauska kerätä kuvia sarjaan "löytöjä rannalta". Samaan tapaan kuin vaikka kirpputorilla saatan miettiä, että millainenkohan ihminen tämän esineen on aikoinaan omistanut, niin mietin, että mistäköhän nämä esineet ovat rannalle aaltojen mukana huuhtoutuneet.


Seurasimme kilometrikaupalla syksyistä, karun kaunista rantaviivaa.


Golfpallo on löytänyt kivenkolon kodikseen.
Hiekkalaatikko.

Näitä kivimonumenttejä eivät aallot ole tuoneet mukanaan, mutta lasken ne silti rantaesineiksi. Taka-alalla näkyvät kuohuvat aallot, jotka toivat ilmaan niin paljon kosteutta, että kameran linssi huurtui heti kättelyssä.
Rantahietikolla oli tiheässä rapuluurankoja - ja paikalliset lokit olivat suuria ja pulleita.

Eräällä kävelyretkellä vastaan tuli roskalinnake.
Joku oli ollut rannalla sydämen asialla.

Rannalta löytyi monia erilaisia ilmapallotakkuja. Mihinköhän juhlaan on ostettu pallot tekstillä "Bella Italia".

Mitä sinä olet löytänyt rannalta?

5 Kommentare:

  1. Ihankuin tuolla kivimonumenttien joukossa sumun seassa seisoisi itse Dr.Gutwill, onko näin? Tai sitten se on vihreä kivipaasi.

    Etsin rannoilta aina kauniita sileitä kiviä. Valitettavasti Suomen rannikolla on harvoja paikkoja, joissa sileäksi hiotuneita kiviä löytyy.

    Genesaretin järven rannalta löysin sileän kiven, joka saattoi olla siellä silloin kun Jeesus siellä käveli. Ehkäpä jopa Jeesus saattoi vaikka astua sen päälle. Se kivi konkretisoi Jeesuksen historiallisuuden. Myöhemmin olemme tuoneet sileitä kiviä Kreikasta. Tässä yhtenä päivänä etsin Genesaretista tuotua kiveä, mutta en tunnistanut sitä kreikkalaisten kivien joukosta. Se taas konkretisoi sen, että muinaismuistoihin ei voi uskoaan perustaa.

    AntwortenLöschen
  2. Minäkin keräilen Paavalinkukan tapaan kauniita sileitä kiviä, vaikka jossain rannalla on lukenut, ettei niitä saa ottaa. Otan ihan vaan muutaman muistoksi niin se ei kai haittaa.

    Joskus olen löytänyt myös rantakivien joukosta sileiksi hioutuneita vihreitä lasinpalasia.

    Ava

    AntwortenLöschen
  3. Samoin kuin Paavalinkukka ja Ava minäkin kerään rannalta kauniita kiviä, niitä on jo paljon minulla. Lisäksi kerään kiviä sora- ja hiekkamontuista - kuljen siis katse luotuna kiviin. Tuo "roskalinnake" toi mieleeni näkemäni elokuvan Cast away (tai ainakin sinnepäin se nimi, en ole ihan varma), jossa mies joutui autiolle saarelle ja rakenteli lauttaa erilaisista rannalle ajautuneista tarvikkeista. Ihan kuin Gutwill olisi löytänyt lautan jämät rannalta.
    Hienoja kuvia ja oivalluksia! Kuten esimerkiksi se "hiekkalaatikko".

    Dr. T

    AntwortenLöschen
  4. Hienoja kuvia! Minäkin katsoin, että onko siinä sumuisessa kuvassa kivipaasien seassa joku ihminen tai rantatonttu.

    Näköjään kivien kerääminen on useimpien harrastus, sillä minäkin otan usein muutaman kiven (mahdollisimman sileän), kun olen jollakin rannalla. Mitään ihmeempää en ole löytänyt, mutta olen joskus lähettänyt pullopostia matkaan. Olisi hauska tietää, onko joku löytänyt viestini.

    Sis

    AntwortenLöschen
  5. Paavalinkukka: Ei ole hän Dr. Gutwill, vaan eräs matkaseurueesta. Dr. Gutwill on kameran takana. On jännä että samannäköisiä kiviä on eri maissa, mutta että "kivistössä" voi olla myös suuria eroja. Olisi jännää olla geologi! :)

    Ava: Kyllä minustakin tuntuu, että muutaman muistokiven mukaanottaminen on ihan ok, oli sitten kylttiä tai ei. Eikös se meri tuo uusia kiviä kuitenkin tilalle.

    Dr.T.: Aivan!! Olen myös nähnyt kyseisen filmin (jonka nimi tosiaan on Cast Away) ja nyt kun mainitsit niin tulee juuri se lautta mieleen. Kiva että tykkäsit kuvista!

    Sis: Hih olis kiva jos olisin saanut rantatontun kuvaan :) Mutta ei, hää o ihminen. Hei rannalla näin myös tyhjän pullon ja olin ihan pettynyt kun sisällä ei ollutkaan viestiä. Jos se olikin sun ja kalat olivat käyneet postivarkaissa.

    AntwortenLöschen

Kiva kun kommentoit!