Sonntag, 14. April 2013

Sunnuntai itämeren rannalla

Tälle päivälle oli luvattu jopa +17 astetta ja kun mieskin oli vielä eilen ostanut alennusmyynnistä uudet vaelluskengät niin päätös oli selvä: me lähdemme ulos! Pitkän talven jälkeen meitä tervehti pihalla kevät.

Kuvasta löytyy myös ahkera kukkaistyöntekijä.
Ajoimme itämeren rannalle kävelylle. Parkkipaikalta vietti loiva kävelytie määränpäähämme. Tässä kohtaa näky oli vielä aika tyly kieltokyltteineen...


...mutta itse merenranta oli karussa kauneudessaan kiireetön ja kyltitön.







Säätiedouksesta huolimatta lähdin kävelylle lähes talvivermeissä. Siirtymisvaihe keväisempään pukeutumiseen ottaa aikansa. Mutta ilma oli tosiaan niin leuto, että kaulaliina lähti kättelyssä. 

Tuulivoimaa: kaksi modernia tuulimyllyä

Miesvoimaa: kaksi kalastajaa

Saimme ihailla rantataidetta ja joku hetken ikuistamista tavoitellut lapsenlapsi oli kirjoittanut suurin kirjaimin hiekkaan: "Täällä olivat Tim ja mummi".  Mummi on saksaksi "Oma".



Ylös törmälle johtivat rappuset jos toisetkin. Näillä kulmilla maanviljelijät omistavat viljelymaana pidetyt törmäiset rantatontit, mutta eivät törmien alla kulkevaa rantakaistaletta. Jotkut rappusista taisivat kylteistä päätellen johtaa suoraan viljelijän takaovelle.




Me lähdimme seuraamaan näitä viehättäviä kivirappusia ja päädyimme kylvömaalle.





Tämä on pelto merinäköalalla! Itämeri aaltoilee nimittäin 10-15 metriä alempana oikealla. Puut kasvavat törmässä ja yrittävät estää pellon pienemistä lunnonvoimien johdosta. Jatkoimme kävelyretkeä peltojen poikki ja seikkailimme hiljaisia kyläteitä pitkin. Mies bongasi tämän talon ulkoroskiksen tien vierestä ja mietti että mitenköhän noilla kun meitäkin jo joskus laiskottaa viedä roskat, vaikka matkaa on vain kerrostalon pihalle...




Eväät syötiin lopulta avomeri edessä ja aurinko takana. Lämpimän ja pilvisen päivän ainoa, puoli minuuttia kestänyt suora auringonpaiste sattui juuri meidän eväshetkeen. Ja kyllä sämpylät maistuivat kolmen tunnin vaelluksen jälkeen!




10 Kommentare:

  1. Mikä ihana sunnuntai! Täälläkin oli eilen kevätpäivä. Onko tuo muuten sama ranta ja pelto, jolla me joskus seikkailimme? Ehkä ei, mutta kovin samalta näyttää.

    Sis

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Juu sunnuntai oli kyllä mainio, ihanaa että on taas lämmintä!! Ja jee, kevät on siis tullut sinnekin :) Tuo ei ole se samainen ranta ja pelto, mutta munkin mielestä samantapainen. Meidän seikkailemalla pellolla oltiin ehkä vielä vähän korkeammalla liikkeellä ja vielä jylhemmät maisemat.

      Löschen
  2. Niin ihana päivä, ihanat kevätmaisemat ja ihanaa kun on joku kenen kanssa jakaa se kaikki!
    VE

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä oli ihanaa, hyvä tekosyy tuollaiseen pitempään kävelyyn ovat esim. uudet vaelluskengät jotka pitää sisäänajaa :)

      Löschen
  3. Olipa hieno kuvaus (huom! kuvat) kevään ilmeestä. Tarkkoja havaintoja kulkijalla! Ihan alkoi tuntua lukijastakin siltä kuin olisi kulkenut katselemassa pohjoisen Saksan merenrannan kevään esiin tulemista. Meilläkin oli eilen keväinen vaellus sunnuntaiaamuisessa suomalaisessa metsässä. Ja tänään on satanut koko päivän vettä, joka kyllä pian sulattaa loputkin lumet. Eli samantapaisissa tunnelmisssa myös täällä niinkuin siellä Saksassakin.

    Dr. T

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No just seuraavana päivänä oli täälläkin sadepäivä ja tänään sitten taasen aurinkoa ja ilma jo melkein kesäinen. Vaihtelu virkistää! Saksassa onkin muuten sanonta: "April April, der tut was er will!"

      Löschen
  4. Vaikkei kevät vielä vihreyttään kovin paljon näytä kuvissa niin kevätilman melkein tunsi nenässä. Plajonko teiltä on matkaa rannikolle?

    Ava

    AntwortenLöschen
  5. Mukava että tällainen kevättuulahdus löysi tiensä sinne asti :) Elämme rannikkokaupungissa joten vettä sinänsä löytyisi lähempääkin, kyseiselle astetta kauniimmalle rannalle ajettiin kuitenkin puolisen tuntia.

    AntwortenLöschen
  6. Sinähän kuulut villahousuritarikuntaan, eikös näin ole? Sääntö numero 3,5: villahousut riisutaan juhannuksena ja laitetaan seuraavana päivänä takaisin.

    L.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. L: Kyllä vain, olen villahousuritarikunnan tulevaisuuden toivo!

      Löschen

Kiva kun kommentoit!