Sonntag, 21. April 2013

Kaksi miestä ja myssy

Sain tänä vuonna joululahjaksi anopilta ihanan virkatun myssyn. Lahjaa antaessaan anoppi pahoitteli, että kun ei hänellä enää ollut ommella etikettiä myssyyn. Kuulema kyseessä oli kuitenkin ehta Myboshi -myssy. Ai mikä???

Myboshi on kahden nuoren saksalaisen miehen perustama yritys, joka perustuu minun mielestäni nerokkaaseen liikeideaan. Firma pistää langat, teko-ohjeet ja virkkuukoukut hauskaan pakettiin ja myy tällaisia kaikensisältäviä tee-se-itse-pakkauksia virkkailijoille. Loppusilauksena pakkauksessa on Myboshi -logolla varustettu tekstiilietiketti, jonka voi ommella kiinni itsetehdyn myssyn kulmaan eli merkkitietoisuuskin on sellaista hakevalle mahdollistettu. Virkkuupoikien liikeidean laajakantoisuuden tajusin, kun olin ison tavaratalon leluosastolla hakemassa synttärilahjaa siskontytölleni ja huomasin, että virkkaussetit olivat todella hyvin edustettuna hyllyllä. Näillä hauskoilla paketeilla on siis Saksassa saatu lapset, nuoret ja nuorenmieliset virkkaamaan.

Värejä ja kuoseja löytyy lukemattomia, tässä esimerkki
Myboshi -myssyjen menestystarina alkaa perimätiedon (lue: internetin) mukaan vuonna 2009 kun perustajajäsenet sekä ystävät Thomas ja Felix olivat hiihdonopettajille järjestetyssä vaihdossa Japanissa. Kylminä talvi-iltoina Japanin syrjäseudulla espanjalainen hiihdonopettajakollega näytti pojille virkkauksen alkeet. Virkkausinto syttyi ja japaninmatkallaan pojat jatkoivat virkkausta ajankuluksi pitkillä junamatkoilla. Myssyjä he tehtailivat ihan omaksi ilokseen kunnes Tokiossa kaksi aussireissaajaa sitten kysyivät pojilta että "hei, makeet myssyt, paljon maksais". Niin muutaman saken jälkeen oli pian syntynyt liikeidea, jonka pojat panivat Saksaan saavuttuaan käytäntöön.  Ja koska myssy on japaniksi "boshi", syntyi samalla myös tulevalle firmalle nimi. Kun nyt itse olen joulusta alkaen osannut katsoa kanssaihmisteni päähineitä myboshisilmällä niin olen pistänyt merkille, että tee-se-itse-myssyjä on täällä monessa päässä. Anopille kiitos, mä olen in!
Virkkaajapojat ja tuottavan yrityksen pomot

18 Kommentare:

  1. Ovatko ohjeet myös muulla kielellä kuin saksaksi? Tässähän on maailmanmenstyskonseptin ainekset.

    Ava

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Voisin kuvitella, että ohjeet ovat englanniksikin, mutta en ole kyllä itse päässyt kurkkaamaan tuollaisen myboshi-boksin sisälle, koska minua on tähän mennessä vain lahjottu kyseisellä myssyllä. Munkin mielestä tässä on ehdottomasti maailmanmenestyskonseptin ainekset, jonkinlaista virkkuupatenttia vain kehiin niin pojilla on eläke turvattu :)

      Löschen
  2. Aivan mahtava yritys. Kävin heti poikien yrityksen sivulla ja siellä oli aivan uskomaton systeemi: Kun valitsee myssyn mallin, niin sitten voi valita myssyn värit ja ohjelma näyttää kuvassa, millaiselta kyseiset värivalinnat näyttävät. (http://www.myboshi.net/Konfigurator/Suita.html ) Tällaista en ole nähnyt missään nettikaupassa, kyllä nämä pojat varmasti menestyy muuallakin kuin myssyhommissa.

    t. VE

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Joo, eikös olekin hyvä systeemi!! Sitähän voi ihan tilaamatta mitään myös käydä käyttämässä tuota värigeneraattoria jos on muuten vain tekemässä myssyä omista langoista ja omin puikoin. Kyllä menestystä tosiaan näyttää olevan muuallakin: internetistä kun vähän selailin, niin näin mm. että myssypojat pitävät myös opettajille suunnattuja motivaatioseminaareja virkkauksen tiimoilta!

      Löschen
    2. Hyvä tavaton!
      t. VE

      Löschen
  3. Voi pojat! Mahtis idea ja toteutus erityisesti! Voisitko liittää kuvan siitä sun ehdasta Myboshista?

    Sis

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hello! Tähän lukijan pyyntöön tulen varmasti vastaamaan, pistän pian kuvia :)

      Löschen
  4. Onpa tosiaan hauska yritysidea! Varmasti menestyisi Suomessakin, koska ainakin jossain vaiheessa virkkaus oli kovin muodissa täälläkin. Tai no, täällä taidetaan virkata lähinnä angry birdsejä!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Angry birdsejä tai dalmatialaisia :) Seuraan aktiivisesti sun iloista blogiasi ja huomasin että olit sattumalta kirjoittanut myös virkkaamisesta! Se virkattu koira oli todella söpö!

      Löschen
  5. No voi veljet, jopa kehittivät tuoteidean. Täällä puolestaan on Olkiluodosta ydinrakennustyömaalta uutisoitu kriminaalituoteidea: kaksi ulkomaalaista olivat ryhtyneet kopioimaan työmaaruokalan lounaslippuja ja ehtivät myydä niitä alehintaan (verrattuna alkuperäiseen) jo likimain 35000 kuponkia ennenkuin se idea sammutettiin ja tulopuoli muuttui korvausvelvollisuudeksi. Yritteliäisyyttä ja luovuutta on siis joka lähtöön.
    Täytyypä kertoa lähetyspiirien ahkerille kutojamummoille tämä saksalaispoikien hieno tempaus. Mutta ihan oikeasti: tuollainen tyylipipo on hieno, enkä ole niitä kyllä Suomessa vielä huomannut kenenkään päässä (tosin en ole osannut ennen tätä blogia osannut niitä bongatakaan).

    Dr. T

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oho, Olkiluodossa sattuu ja tapahtuu! Kyllä, 35000:n kupongin luomiseen tarvitaan tosiaan yritteliäisyyttä!!

      Löschen
  6. Äh, täällä visertää vastarinta, yleisin muuttolintu suomalaisessa maisemassa!
    Samankaltainen liikeidea ja tarina on Suomestakin. Oliskohan ollut nummelalainen lumilautailijapoika, joka rupesi äitin innostamana virkkaamaan tylsillä matkoilla pipua. Pipuista tykkäsivät muutkin ja ...
    Mutta mutta, miksi virkatut pipot ovat cool vasta kun nuori mies on ne virkannut.
    Miksei mummelin tai kummelin virkkaama ole yhtä sähäkkä veto.

    Ja jos mummeli tai kummeli alkaa lumilautailla, se ei ole sähäkkää ja coolia vaan naurettavaa!

    Mutta virkkaaminen on rentouttavaa meille kaikille!
    En virkkaa mitään kun virkkaan. Meditoin!
    t. Kummitus

    AntwortenLöschen
  7. Täällä vielä pieni loppuluritus edelliseeni.
    http:/www.outowear.com
    Suomalaisen pipomaakarin yhteystiedot. Hänen ideoimansa pipot ovat Outoja.
    t. Hu-huu

    AntwortenLöschen
  8. No vielä vähän näistä pipo-onnistujista.
    Kävin saksalaisella piposivulla, olipa hauska kokeilla eri värejä.
    Hyvä hyvä pojat!
    Jään odottamaan, mitä innovatiivista nuoret miehet keksivät villasukista!
    Vai ehtisikö innovatiivinen, neulova kummitus ennen heitä!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kummitus, sinullahan on mahtava tietous suomalaisista pipo-onnistujista! Mielenkiintoista luettavaa, enpä ollut tietoinen tästä Outowearista! Minä itse asiassa näin laskettelemassa tänä talvena yhden mummelin mäessä ja ihailin häntä kovasti ja toivoin että itse pysyisin yhtä virkeässä kunnossa. Virkkaus virkeyttää :)

      Löschen
    2. Kummitus ei kumma kyllä ole huomannut olennaisinta eroa suomalaisten ja saksalaisten pipopoikien välillä. Suomalaiset pojat myyvät valmiita pipoja, saksalaiset pojat myyvät pipojen raaka-aineita ja ohjeita. Saksalaisten asiakkaat siis tekevät piponsa itse! SE on juuri se upea myynti-idea! Mikä tuotantokustannusten säästö kun asiakkaat kutovat piponsa itse ja kiinnittävät jopa logomerkin itse!
      t. VE

      Löschen
  9. Niinpä! Onkohan hinnoissa iso ero? Aika mielenkiintoista. Kyllä minunkin mielestäni saksalainen liikeidea on kehittyneempi versio, mutta on se kai uudempikin.
    Kummitus nyt miettii tätä neulomisasiaa kovasti. Pojat ei saa viedä sukkiani, olenhan paljasjalkainen sukanneuloja!
    Kummitus tietää, että nauhattomat tennarit ovat ihan cool,nuoret ovat senkin vieneet mummoilta...v e n y k k e e t, siis kuminauhaaa kengässä, eikä nauhoja! Jes!
    T. Kuulkummitus

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Noissa Kummituksen neulomissa sukissa on sellaista nostalgiaa, että niitä eivät korvaa edes poikien neulomat korvanlämmittimet. Ja kyllä, venykkeet ovat myös noissa lomakengissä!

      Löschen

Kiva kun kommentoit!