Montag, 19. Januar 2015

Rømø

Uusi vuosi ja uudet mahdollisuudet! Elektroniikkalaitteiden murheiden kryynin asetuttua Dr. Gutwill löytää tiensä blogimaailmaan miehensä koneen valloituksen kautta. Kameraan onkin tallentunut viime vuoden puolella monet retkikuvat ja tapahtumat, joita on kiva lähteä purkamaan harmaan ja kylmän pohjois-saksalaisen tammikuun ratoksi.
 
 
 
Marraskuun ensimmäinen päivä teimme päiväretken Tanskan puolelle Rømø -saarelle. Päivä oli niin kirkas ja aurinkoinen kuin vain saattoi ja koska olimme saksalaiseen henkeen varustautuneet outdoormeiningillä ja tuulenpitävillä vermeillä niin saimme nauttia ihanan raikkaasta säästä palelematta.
 
 
 
Saarella on myös luonnonsuojeluun rauhoitettuja alueita, mutta osalle hiekkarantaa pääsee ajamaan autolla. Tämä ranta todella ansaitsee nimen hiekkaranta, sillä tuntui että siellä ei tosiaan ollut muuta kuin hiekkaa ja rantaa silmänkantamattomiin. Autolla saa ajaa niin pitkälle kuin haluaa, periaatteessa vaikka ihan vesirajaan asti. Tuona tuulisena päivänä rannalla oli parkissa lähinnä surffailijoiden asuntovaunuja.
 



 
Mekin pistimme auton parkkiin ja teimme takapenkin tilalle takakonttiin pienen matkahuvilan, jossa istuimme ja nautimme edessä aukeavaa näkymää kuumat kaakaot käsissä.
 
 
Kameralla tuli myös vähän tehtyä kokeiluja ja yritin erityisesti saada sellaista "perspektiivit väärin" -kuvaa aikaiseksi, missä lokki näyttäisi isolta. Lisäksi otin muutaman lisäkuvan rannalle ajautuneista tavaroista kokoelmaani "vuoroveden tuotua".
 

 
Takakontissa istuessa meille alkoi peitoista ja takeista huolimatta kuitenkin tulla kylmä ja niin pakkasimme kamat kasaan ja ajoimme rannalta saaren sisäosaan metsäkävelylle (lue: geokätköilemään). Kuvat metsästä tulevat vielä ilmaantumaan täällä blogissa geokätköilylle omistetussa postauksessa. Lähtiessä kuvasin auton ikkunasta vielä aivan mielenkiintoisen maiseman, nimittäin leijamyyjän tuotteineen Rømøn hiekkarannalla. Hän ilahdutti pelkällä olemassaolollaan myös niitä, jotka eivät ostaneet leijoja, sillä näky oli upea!
 


 
 
 

6 Kommentare:

  1. Hienoja kuvia. Rakastan leijoja, vaikka siitä on aikaa kun olen sellaista viimeksi lennättänyt.

    Ava

    AntwortenLöschen
  2. Hei kivaa, että Hyväntoivon blogi on jälleen avattu. Upeita kuvia HIEKKA-rannalta, siellä olisi ihanaa juosta kesällä paljain jaloin lämpimällä hiekalla. Mutta onko paikka silloin täynnä auringonpalvojia? Nyt maisema on ihanan vapaa.
    VE

    AntwortenLöschen
  3. Jee! Hyväntoivonblogi on taas täällä! Hauska mukanakulkeva huvila teidän auton takakontissa :) Ensi kerralla untuvamakuupussit mukaan.

    MB

    AntwortenLöschen
  4. Ava: Kiitos! Tuollaisella kirkkaalla aurinkoisella ilmalla tulee hyviä kuvia ihan itsestään. Minä en ole varmaan koskaan lennättänyt leijaa, en ainakaan muista. Sitä voisi olla kiva joskus kyllä kokeilla!

    VE: Kivaa että lukijat ovat taas löytäneet tänne blogin pariin. Voisin hyvin kuvitella että ranta on aika piukassa kesällä, koska sinne tosiaan saa ajaa autolla. Varmaankin monet tulevat viettämään kesäpäivää ja oleskelemaan. Tuo juuri oli ihanaa kun ei ollut mitään tungosta rannalla.

    MB: Kyllä, täällä hän on :) Kyllä tosiaan tuli ihan yllättävän kylmä kun emme enää liikkuneet.

    AntwortenLöschen
  5. Dr. Staffan Ödestuga25. Januar 2015 um 13:44

    Olisinpa halunnut lennättää leijaa siellä rannalla! Täältä Raumalta löytyi hyvä leijan lennättämisen paikka: vanha hylätty ja tasattu kaatopaikka. Vähän erilainen maisema kuin tuo kuvissa näkyvä ihana ranta!

    Dr. Staffan Ödestuga

    AntwortenLöschen
  6. Dr. Staffan Ödestuga: Siellä rannalla oli leijan lentäjä poikineen, sää oli siihen paras mahdollinen. Myös monta kitesurffaria eli leijan eikä purren avulla surffaajia. Meno näytti aika hurjalta, siinä saattaa olla vauhtia surffaajalla jo 50 km/h.

    AntwortenLöschen

Kiva kun kommentoit!