Samstag, 24. Januar 2015

Ei heikkohermoisille!

Viime vuoden puolella teimme mieheni ystävän ja hänen perheensä kanssa retken Tanskaan. Perheen kymmenenvuotias tyttö on kummilapsemme, joten olimme kummeina liikenteessä ja suuntana meillä oli Tanskassa sijaitseva sademetsämaailma.
 
Minä muuten niin pidän kummina olemisesta, se on ihanaa! Niinpä suostuin lähtemään tällekin retkelle mukaan, vaikka eläintarhat eivät ihan lempiretkikohteitani olekaan häkkien takia. Mutta tämä sademetsämaailma oli kyllä ihan omaa luokkaansa, sillä se oli minulle lähinnä traumaattinen kokemus. Sallikaa minun valaista tätä teille ja lähtekää mukaan virtuaaliselle kierrokselle. Mutta varoitan, se ei ole heikkohermoisille!
 
Rohkaiseva kyltti, eikö totta?
Sademetsämaailmaksi kutsun siis paikkaa, joka oli vähän kuin kasvitieteellisen puutarhan ja eläintarhan yhdistelmä. Sisätiloissa kasvoi trooppisia kasveja ja siellä oli kyseisessä ilmastossa viihtyviä eläviä eläimiä. Osa eläimistä oli aitauksissa tai häkeissä alá eläintarha, mutta monet eläimet saivat elää sademetsämaailmassa "vapaina" ja ne vipelsivät kasvuston seassa.
 
Sarjassamme rohkaisevat kyltit vol. 2.
Vierailijat kävelivät polkumaisia teitä ja siltoja pitkin kasvihuoneesta toiseen ja sademetsämaailmassa oli myös muutama erikoisempikin tila, kuten esimerkiksi matelijahuone. Se oli suuren olohuoneen kokoinen kasivhuonetila, jonne vierailijat menivät sisään kahden liukuoven ja "ilmalukon" läpi, sillä käärmet eivät olleet minkään lasin takana, vaan oleilivat ihan vapaina oksillaan. Yksi käärme roikkui katon ilmastointiputkesta. Hyvät lukijat, voin sanoa että jos joskus elämässäni olen ollut kauhusta kankea, niin sitä olin tämän tanskalaisen nähtävyyden matelijahuoneessa. Minulla on ihan HIRVEÄ käärmekammo, mutta minkäs teet kun kummilapsi veljineen haluaa kanssasi käärmehuoneeseen. Sinne siis vaan kärsimään iloisin mielin!
 
En voi suurentaa tätä mieheni ottamaa kuvaa käärmeestä, en vaan voi!! Olen raukka pelkuri, mutta blogi on minun niin siinähän olen sitten vain!
Mainittakoon myös, että tällä reissulla lepakko pissasi minun olkapäälleni. Kyllä. Yhdessä kasvihuoneessa oli nimittäin lepakkolauma, sellaisia suurempia noin oravankokoisia lepakoita kuin suoraan kauhuelokuvasta. Ne lentelivät vierailijoiden yllä kupolikaton tuntumassa ja tekivät tällaisia syöksylentoja ilmeisesti reviiriiään puolustaen, näin minä tämän saamani lepakkotervehdyksen tulkitsisin.
 
Siis voiko vangittu eläin syyttävämmin katsoa vangitsevan rodun edustajaa???
 
No comment!
 
Vierailijoita oli aika tiuhasti sateisena lauantaipäivänä, tämä sademetsämaailma vaikutti siis olevan yleisön suosiossa. Kuulemistani kielistä päätellen lähes kaikki vieraat olivat tanskalaisia. Eläinvieraat sademetsän seinien sisäpuolella taas olivat aika eksoottisia Tanskan leveysasteille.
 

 
Kasvihuoneista päästyämme vietimme iltapäivän nähtävyyteen kuuluvassa seikkailuleikkipuistossa. Ulkonaolo tuntui ensin vähän nihkeän kylmältä kun olimme viettäneet edeltävät kaksi tuntia kosteassa kasvihuoneessa, mutta  ilma oli onneksi selkeytynyt ja aurinkoinen. Ulkona oli kivoja viikinkityyliin rakennettuja puisia kiipeilytelineitä, torneja ja muita mukavia luonnonläheisiä rakennelmia. Tämä oli minusta paras osa retkestämme!
 
 

Minä sain viimein lepuuttaa hermojani ulkona sijaitsevien aitausten reunalla hengaillen ja possuperhettä ja pupuja katsellen. Joihinkin aitauksiin sai myös mennä sisälle ja silittää esim. vuohta tai ottaa vaikka pupu syliin. Kukakohan heistä päätyy seuraavaksi korppikotkan lounaaksi?
 
 
 
 
 

7 Kommentare:

  1. Hui kauhistus! I feel you, olisin ollut itsekin aivan kauhusta kankea! Pidän eläintarhoista, mutta käärmeet ja muut matelijat aiheuttavat väristyksiä jo ihan näin ruudun välityksellä. Hrrr... Näimme viime kesänä Rotterdamissa komodon varaanin ja kokemus oli lasin takaakin melko hyytävä.

    AntwortenLöschen
  2. Kertakaikkiaan! Järkyttävä paikka. Lepakko- tai käärmehuoneeseen minua ei olisi saanut satakaan kummilasta, joten nostan hattua sille, että sinä menit vain kahden kanssa.

    Kuvien suurentaminen on mahdollista klikkaamalla kuviasi ainakin minun selaimessani. Tietenkin piti suurentaa käärmekuvasi, mutta tein sen työnnettyäni tuolini niin kauas kuin käsi vielä yltää hiirelle. Sekunti oli ihan tarpeeksi. Hynteiskuvaa en uskaltanut suurentaa edes tällä menetelmällä.

    Itse viidakko kuvissa näytti viehättävältä isoine kasvineen, siitä olisin nauttinut.

    AntwortenLöschen
  3. Dr. Staffan Ödestuga25. Januar 2015 um 13:35

    No jo on! Enpä ole tiennytkään, että tuollaisia eläintarhoja on olemassakaan, joissa käärmeet tulevat kieppumaan miltei katsojan kaulaan! Mutta pakkohan niiden on olla sellaisia, etteivät kurista katsojaa hengiltä. Mites se krokotiili, oliko sekin ihan villisti kulkijan vieressä ilman mitään suoja-aitausta? Olet tosi urhoollinen kummitäti!!!

    Dr. Staffan Ödestuga

    AntwortenLöschen
  4. Kääk!! Olet kyllä totisesti urhoollinen kummi! Käärmeitä, lepakonjätöksiä ja pahinta kaikesta: ötökät! Kammottavaa! Mutta tavallaan kyllä mielenkiintoinen paikka.

    MB

    AntwortenLöschen
  5. Karkkis: Siis ihana kuulla että matelijoista johtuvia väristyksiä on muillakin :) Siellä sademetsäpaikassa oli muuten lasin takana myös kaksi tuollaista varaania, en ole koskaan nähnyt eläintä joka näyttäisi niin paljoa lohikäärmeeltä! Käärme mikä käärme ;)

    Paavalinkukka: Joo viidakko oli itse asiassa kiva, se oli ihan kuin kasvitieteellisen puutarhan kasvihuone. Minäkin nostan hattua tuolle siedätyshoidolle kun menit kuitenkin suurentamaan käärmekuvan!

    Dr. Staffan Ödestuga: Käärmeet eivät itse asiassa piitanneet ihmisistä lainkaan vaan olivat ihan omissa maailmoissaan (hyvä niin!). Eli tässä oli totta niinkuin monesti sanotaan, että se muka pelottava eläin itseasiassa ei teekään mitään ihmiselle jos ei käy sörkkimään. Krokotiili oli sentään omassa altaassaan eikä vierailijoilla ollut siellä uintimahdollisuutta...

    MB: Joo superkääk!!! No niin mustakin siinä oli kyllä jotain kiehtoisaa ja sinänsä eläinmaailma on kyllä mielenkiintoinen ja jokaisella eläimellä, jopa ällö-ötökällä, on oma paikkansa luonnossa. Mutta totean silti, että lepakon lirujen paikka ei ole minun olkapäälläni ;)

    AntwortenLöschen
  6. Mä en olisi yksinkertaisesti kestänyt olla siellä. PANIIKKI OLIS ISKENYT AIVAN HETI!!

    Ava

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ava: Kiva kuulla, että muillakin on tällaisia paniikinomaisia tunteita näihin kuvien eläimiin liittyen! Kun eihän ne käärmeetkään siis tietenkään tee mitään tai hyökkää kimppuun yms., vaan olelevat ihan rauhallisesti paikoillaan. Mutta silti sisäinen paniikkini oli suuri!!!!

      Löschen

Kiva kun kommentoit!