Dienstag, 11. Februar 2014

Vihreä aalto

Näitten väripostausten nimissä pysytään liikkennepainoitteisessa sanastossa, mikä voi johtua vaikka siitä että kaksi lempiväriäni ovat liikkenevalojen ylin ja alin signaali. Täpärän erävoiton vie vihreä.


Pidän kaikista vihreän sävyistä, lempisävyihini kuuluvat ääripäät heleä koivunvihreä ja syväntumma vihreä, joka voi näyttää jo jopa mustalta.


Vihreä väri hengittää, siitä tulee mieleen elämä ja metsä. Koska vihreätä esiintyy värinä luonnossa lähes kaikissa kasveissa, siitä on olemassa lukemattomia eri sävyjä. Pidän tästä "tuhatkasvoisuudesta", värinä vihreä voi olla hennoista hennoin pieni nuppu, mutta se saattaa olla myös arvaamaton ja synkkä kuin joku satumaailman metsä, jonne tarinassa eksytään.



 Ja onkohan vihreä ainoa väri, jolla on nimikkorakennus? Kasvihuone on englanniksi greenhouse.


Ja entäs sitten "olla kateudesta vihreä"? Minusta vihreä ei millään sovi kateuden väriksi, jos kateudella ylipäänsä mitään väriä onkaan. Sanonnan sattumanvaraisuudesta kielii se, että saksaksi ollaan kateudesta keltaisia, ei vihreitä.


Vihreä maustaa mukavasti työhuoneen tarpeistoa, näitä lime -kansioita omistaisin mielellään enemmänkin kuin tämän yhden. Lime -hedelmällä on muuten ihanat värisävyt ihan luonnostaan.





Minulle vihreyden huipentuma oli hääpukuni, jonka kiiltävä pinta liikkuessa taittui valosta riippuen heleän vihreäksi tai sinistä muistuttavaksi tummaksi sävyksi. Se oli minulle täydellinen hääpuku täydellisenä päivänä.

 

12 Kommentare:

  1. Hienoa vihreää analyysiä. Mutta eikös teillä ole puoliksi vihreä päiväpeittokin? Sen kuva puuttuu.

    Hääpukusi oli tosiaan maailman kauneimman vihreä ja sinä itse siinä niin kaunis kuin sadun keijukainen!

    VE

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Peitto ei tosiaan päässyt kuvaan vaikka siinä on monta ihanaa vihreän sävyä! Johtuu varmasti siitä että sänky oli jäänyt petaamatta... :) mutta sininen peiton toinen puoli pääsee vielä postaukseen mukaan!

      Löschen
  2. Hei, onpas taas hauskaa lukea tätä lempiblogia! Aivan ihana tuo vihreä juomalasi! Minä en ole aikaisemmin pitänyt vihreästä, mutta viime aikoina olen alkanut löytää sitä. Pitää olla tietty vihreä sävy, sellainen kylmäntummanvihreä. En omista yhtään vihreää vaatetta!
    Se kateudesta vihreä taitaa tarkoittaa sitä, että jos on pitkään kateellinen ,tulee psykosomaattisesti kipeäksi. Eikös pahoinvoivat ole yleensä jotenkin vihreitä? Vaikka kai ne oikeasti ovat valkoisia naamaltaan!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jee, kiva kuulua sinun lempiblogeihisi :) sinulle sopii just se kylmänsävyinen vihreä, tiedän tarkalleen mitä sävyä tarkoitat! Se on minustakin kaunis. Psykosomaattinen väriteoriasi oli hyvä :)

      Löschen
  3. Ihana vihreä aalto hyökyi ylitseni! Teillä on ihastuttavia vihreitä juttuja kotona. Varsinkin verhot näyttää mielettömän hienoilta. Ja hääpuku todella oli juuri oikea sinulle!

    Sis

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kiitos :) meiltä tosiaan löytyy näitä vihreitä artikkeleita ihan aalloksi asti, olen vain niin suuri vihreän suosija. Sinunkin hääpukusi oli aivan ihanan värinen :)

      Löschen
  4. En ole itse mikään vihreän ystävä, mutta täytyy myöntää, että jotkut sen sävyt ovat tosi kauniita. Päälläni voin kuvitella pitäväni ainoastaan jotain hempeää vihreää tai limeä. Tummanvihreä silkki tai sametti ovat kyllä myös kauniita.

    Ava

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Juuri lime ja hempeän vihreä ovat ihania värejä päällä, mistä itse tykkään. Ne sopivat hyvin esim. kesäjuhliin, niissä on jotain koivumaista.

      Löschen
  5. Kaipaan jo seuraavaa väriaaltoa, milloin Dr. Gutwill hyväntahtoisuudessaan meille valaisee ja valitsee värinsä.

    Dr. T

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kiitos kannustuksesta seuraavaan postaukseen, olet sinnikäs lukija! Tämä ja alempi kommenttisi motivoivat taas palaamaan blogiin. Seuraava postaus on sinisestä, väri on jo valittu!

      Löschen
  6. Uutta postausta odotellessa!

    Dr. T

    AntwortenLöschen

Kiva kun kommentoit!